Klyngehusene tildeles Rudersdal Arkitekturpris

Opret: 12/19/2017 - 10:44
Foto af Jørn, Poul og Martin med hæderspris
Klyngehusene på Kikhanebakken og Ørnebakken får prisen i kategorien "Bebyggelsesplaner, retningsliner for samlede bebyggelse eller andre tiltag, der understøtter arkitektoniske kvalitet og bevaringsværdier". 

“Vi er selvfølgelig meget glade for prisen. Det er utrolig beærende og et skulderklap, som vi sætter stor pris på,” fortæller Poul Juul i forbindelse med prisoverækkelsen. Poul har har været den primære drivkraft bag udarbejdelsen af pjecen med støtte fra bestyrelsens klyngemedlemmer, men flere har bidraget:

“Vi har faktisk mødt rigtig meget velvilje i det her projekt. Folk vil gerne være med til at sikre helhedsindtrykket, men har bare ikke vidst, hvad de skulle sige til håndværkere eller selv bruge af materialer. Det ved de nu.”

Det frivillige arbejde er som sagt blevet bemærket hos kommunen, og i begrundelsen for prisen lyder det:

“Den udførlige pjece, som er udarbejdet af ejerforeningen, er et forbilledligt initiativ, og en meget præcis 'hands-on' guide til bevarelse af de fine kvaliteter i bebyggelsen. Pjecen imponerer ved sin præcise aflæsning af kvaliteterne og sine ligefremme anvisninger som et redskab til bevarelse af helhedspræget i bebyggelsen og er således med til at fremtidssikre de arkitektoniske kvaliteter til glæde for beboerne.”

Holte Avlsgaard får Rudersdal Kommunes Arkitektur- og Bevaringspris i kategorien 'Bebyggelsesplaner, retningslinjer for samlede bebyggelser, byggeblade eller andre tiltag, der understøtter arkitektoniske kvaliteter og bevaringsværdier'.

Med prisen følger en lille kobber-platte, som vil blive placeret ved hovedindkørslerne til Ørnebakken og Kikhanebakken.

Læs mere på Rudersdal Kommunes hjemmeside eller omtalte i lokalavisen

Foto: Anne Dahl Kristensen fra Lokalavisen Rudersdal